BMC Den Bosch

Neurofeedback BMC Den Bosch specialist in ADHD


Het Biometrisch Centrum heeft geavanceerde apparatuur om hersenactiviteit te meten. Bij de meeste klachten is een veranderde hersenactiviteit te meten, die gerelateerd is aan deze specifieke klacht. Sommige hersengolven zijn veel te sterk aanwezig, andere daarentegen te zwak.

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode om de hersenactiviteit te meten en te trainen. Er worden computerspellen gespeeld die reageren op de hersenactiviteit. Als de hersenactiviteit verbetert, verloopt ook het computerspel beter. Als de hersenactiviteit afwijkt, verloopt het computerspel minder goed. Door deze continue feedback worden de hersenen getraind waardoor klachten geleidelijk verminderen of verdwijnen. Bij QEEG-metingen en neurofeedback worden geen prikkels toegediend. Het doet geen pijn en heeft geen bekende bijwerkingen.

De kosten zijn: € 98,00 voor een intake van 60 minuten en € 59,00 voor elke volgende neurofeedback sessie van 40 minuten. De zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten, omdat we lid zijn van de VBAG onder nummer 2101230 en opgenomen zijn in het register van de KNGF.